Wie zijn wij?

Het ontstaan van Stichting Lonely Dog’s

wie zijn wij?

De naam Lonely Dog’s komt van de oprichtster (Ramona Stoeten) haar oude hond Lonely. Lonely was haar eerste eigen hond die ze op haar 16e kreeg van haar moeder in 1995. Lonely was 8 maand jong en had haar hele leven doorgebracht in een donkere schuur en kende geen contact met mensen of andere omgevingen. Met heel veel geduld en liefde is Lonely uiteindelijk opgebloeit tot een wat schuchtere maar zeer betrouwbare lieve hond. Lonely week geen meter van haar zijde en ze liep dan ook altijd los mee en ging overal waar Ramona ook ging. Ramona onderging meerdere zware periodes in haar leven en Lonely was er altijd voor haar. Waar Ramona Lonely gered had heeft Lonely Ramona meerdere keren gered. Vandaar dit eerbetoon aan Lonely. Lonely heeft 12 jaar mogen worden en is uiteindelijk op 4 augustus 2007 in haar armen overleden.Jaren later begon Ramona met honden op te vangen bij haar in huis voor stichtingen en ander organisaties. Door dit te doen ontstond haar grote droom om ooit haar eigen stichting te kunnen beginnen en deze is dus sinds kort werkelijkheid geworden. Inmiddels hebben we een heel team met geweldige mensen om ons heen verzameld, die deze stichting zo goed mogelijk willen runnen.

Het bestuur:

Onze oprichtster en voorzitster:

Oprichtster Ramona Stoeten

Mijn naam is Ramona Stoeten en ik ben de oprichtster van Stichting Lonely Dog’s. Zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen weten jullie nu waar de naam Lonely Dog’s vandaan komt.

Inmiddels ben ik moeder van een dochter van 9 (overigens net zo bezeten van honden als ik), heb een vriend met 2 dochters, en wonen we samen in ons happy house in Almelo. Ik werk in de thuiszorg en als kynologisch instructrice op een hondenschool.

Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen gevolgd met betrekking tot dieren. Dierverzorging/veehouderij, dierenartsassistente, trimster, Kynologisch gedragstherapeut en instructrice, Ttouch voor dieren, Besluit houders van dieren.

Tijdens deze opleidingen heb ik natuurlijk vele stages gelopen en vele facetten van de dierenwereld gezien en beleefd maar eigenlijk nog niet mijn passie kunnen vinden totdat ik opvanggezin werd voor stichtingen. Nu wist ik het zeker, dit was mijn roeping, dit was waar ik mijn voldoening uit kon halen. Het matchen van honden met mensen en het redden van zoveel mogelijk honden in nood. Na dit 6 jaar gedaan te hebben voor andere stichtingen is nu dus de tijd rijp voor mijn eigen stichting. Dus zogezegd zo gedaan en zie hier het resultaat….

Na Lonely die ik dus op mijn 16e kreeg heb ik meerdere honden gehad en op dit moment hebben we 3 honden, waarvan 2 herplaatsers, van onszelf en meerdere in opvang.

Ik hoop dat we, met uw steun, uit kunnen groeien tot een open en transparante stichting en dat we samen vele honden mogen redden.

Onze Secretaris:

Secretaris Marijke Zomer

Ik ben Marijke Zomer, 62 jaar en moeder van 3 dochters en oma van 3 geweldige kleinkinderen.

Nadat ik vorig jaar mijn baan als Sociaal Pedagogisch medewerker kwijtraakte, voelde ik me geroepen om me toch in te blijven zetten in de maatschappij. Ik ben nu alweer een tijdje actief als vrijwilligster bij o.a. Stichting Humanitas, echter wil ik mijn horizon toch wat verbreden in andere activiteiten. Na jaren zorg voor het welzijn van mensen, wil ik mij nu richten op dierenwelzijn. Hoe mooi is het dan dat Stichting Lonely Dog’s op je pad komt. Een fris opgestarte stichting met vele ideeën en hopelijk nieuwe mogelijkheden voor het welzijn voor met name honden.

Ik mag me dan ook secretaris noemen van deze stichting en kijk uit naar een prettige samenwerking met allen die hierbij betrokken zijn.

Onze Penningmeester:

Penningmeester Carolien MensinkIk ben Carolien Mensink, 41 jaar en woon in Almelo. Mijn beste vriendin Ramona ken ik al 20 jaar. Zij heeft mij gevraagd penningmeester te worden van Stichting Lonely Dog’s, dit omdat ik eerder altijd in de financiële administratie heb gewerkt. Ik heb affiniteit dieren omdat ik mijn hele leven honden en katten als huisdier heb gehad. Ook volg ik Ramona en haar werkzaamheden met haar hondjes al jaren en help ik haar waar ik kan. Ik hoop dan ook veel voor de stichting te kunnen betekenen en dat we samen vele honden kunnen redden/helpen.