Onze Opvanggezinnen

Onze opvanggezinnen en vrijwilligers zijn zeer gemotiveerde mensen met het hart op de juiste plek.

Zonder deze vrijwilligers zouden we niet kunnen bestaan dus onze dank is zeer groot.

Ilse Rudzik

Ik ben Ilse Rudzik. Woon in Almelo ben getrouwd met Olav Rudzik en wij hebben samen een dochter Sofie.

Inmiddels 10 jaar geleden ben ik gediagnosticeerd met de ziekte MS. Hierdoor afgekeurd met als gevolg veel thuis. Wij hebben toen besloten een hond te nemen. Dit is Gijs onze bruine labrador geworden.

Doordat mijn dochter bij de dochter van Ramona op school zat ben ik in contact gekomen met Ramona en haar passie voor honden.

Al vrij snel kwam de vraag van Ramona of ik ook hondjes op wil vangen als gastgezin. Dat leek me heel leuk en interessant. Al snel kwam het eerste hondje en volgden er nog meer.

De in eerste instantie (vaak) bange hondjes, die niet gewend zijn aan mensen en een huiselijke omgeving. gaan na een paar dagen of weken zien dat ze niet bang hoeven te zijn. Het hebben van een eigen stabiele hond is hierbij een groot voordeel. De hondjes zien dan dat ze niet bang hoeven te zijn en draaien dan zo mee met het gezinsleven.

Er kan dan gezocht worden naar een nieuw thuis. De nieuwe eigenaren komen altijd eerst kennismaken en kijken of het een passend hondje is voor het gezin. Als die indruk goed is wordt het hondje geplaatst.

Daarna blijft er nog contact tussen mij en de nieuwe eigenaren. Dit voor eventuele vragen en uiteraard om te zien hoe het gaat. Ik ervaar dit als zeer prettig dat ik zelf ook contact mag houden met de nieuwe eigenaren.

Ook ga ik voor Lonely Dog’s het eerste contact doen met nieuwe adoptanten en de nazorg verzorgen. Dit is weer een leuke en nieuwe uitdaging.

Ik ben heel enthousiast over deze stichting en blij dat ik mee mag helpen

Wij hopen in de toekomst nog veel honden een goed nieuw leven te kunnen geven

Groeten Ilse Rudzik

Marloes Klein Bleumink

Ik ben Marloes wonend in Almelo. Ik woon hier samen met mijn 3 katten en 2 honden

Ik doe voor meerdere organisaties vrijwilligers werk, dit allemaal in teken van dieren. Ik werk graag met en voor de dieren omdat zij geen stem hebben en onze hulp goed kunnen gebruiken

Voor een paar jaar geleden kwam ik in contact met Ramona omdat ik regelmatig reageerde bij nood/Crisis opvang oproepen waar ze opvanggezinnen voor zocht. Ik heb na een kennismakingsgesprek een aantal keren opvang honden in huis mogen ontvangen.

Nu een paar jaar verder mag ik haar helpen als vrijwilliger bij de stichting. Hier mag ik het beheer van de social media pagina’s samen met Ramona op me nemen.
Ik vind het dan ook erg leuk om nog meer dankbaar werk voor de dieren te mogen doen, en hiermee een bijdrage te leveren aan de vele hondjes die hun gouden mandje zoeken.


Sylvia Wouwenberg

Ik ben Silvia en woonachtig in Almelo en ben een opvang adres voor bange hondjes die ik mag helpen om een sociaal hondje  te worden Ik doe het met veel plezier vooral als ik zie hoe ze vooruit gaan. Ik ben ik contact gekomen met deze stichting door een oproep op Facebook voor opvanggezinnen . Ik heb zelf een klein hondje en een kat en het leek me erg leuk om af en toe nog een hondje te kunnen helpen.

Inmiddels heb ik al meerder hondjes in opvang gehad en vind het erg leuk en dankbaar om te doen. Vooral nu ik zie hoe goed ze het bij hun adoptanten doen.

Inge Rotman

Ik heb Ramona leren kennen toen ik via een andere organisatie een maatje voor mijn ongeholpen reutje Diesel had gekregen en het na een week steeds minder goed ging. Ze kwam als hondengedragsdeskundige advies geven. Maar het beste advies was wel om hem uiteindelijk verder te laten gaan naar een beter adres. Daarna hebben we af en toe wat contact gehad en uiteindelijk heb ik najaar 2018 twee geholpen vrouwtjes welkom mogen heten in mijn huis, waarvan er eentje opvang was en na een aantal weken naar een super gouden huisje door is gegaan. Het andere vrouwtje had veel tijd en liefde nodig om ons te leren vertrouwen, maar nu is ze echt het maatje van Diesel geworden. En onderdeel van ons gezin. 

Ik vind het heel leuk en dankbaar om af en toe een hondje te mogen helpen.