Transport en wat er bij komt kijken,

Transport en wat er bij komt kijken,

Allereerst is het de bedoeling dat jullie de toekomstige hond met de auto ophalen. Reizen met openbaar vervoer accepteren wij niet. Dit omdat ze een hele lange reis achter de rug hebben en openbaar vervoer is dan best stressvol.

Om jullie een beeld te geven hoe een transport werkt, en wat dit doet met je toekomstige hond.

Bij een transport komt veel kijken, voor de tijd moeten alle documenten in orde zijn. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een paspoort die compleet moet zijn . Ze moeten volledig gevaccineerd zijn en moeten een chip hebben.

Als dit allemaal gedaan is kunnen wij een transport regelen voor een aantal honden, wij proberen elk transport zoveel mogelijk honden te helpen. Hoe meer honden er gereserveerd zijn hoe meer honden wij kunnen helpen.

Met onze huidige transporteur ‘’Marco Pet Transport’’, kunnen er meestal 50 honden per keer getransporteerd. Deze honden worden verspreid over meerdere landen. Dus tijdens een transport zijn er meerdere stops.  De route die ze nemen is dus elke keer verschillend en voor hun zo efficient mogelijk ingepland. Zo kan het zijn dat ze eerst naar Amsterdam gaan voor ze naar Almelo komen. Zij houden ons op de hoogte via een groep op Facebook, zodat wij kunnen zien of het schema op tijd loopt of juist uitloopt. Wij hopen wat dit betreft op begrip aangezien dit niet precies te plannen is.

Eenmaal als de bus is aangekomen worden er meestal per keer 2 hondjes uit hun hok gehaald en voorzien van een veiligheidstuig (deze is verplicht). Daarna worden de 2 honden aan ons overgedragen. Wanneer de adoptanten bij een transport aanwezig zijn ontvangen zij daarna hun nieuwe hondje, zij klikken hun eigen riem aan de hond en mogen hun hondje daarna overnemen. Het paspoort wordt daarna overhandigd aan de adoptant. Adoptanten kunnen even kijken of de hondjes willen plassen en daarna is het de bedoeling lekker met je hond naar huis te gaan. Het ene hondje vindt het nog heel erg spannend en begint te plassen en het andere hondje springt al vrolijk rond.

Elk hondje reageert anders, maar ze hebben ook een hele lange reis achter hun rug.

Ons advies is de eerste paar dagen de hond in de tuin te laten plassen, zodat ze aan de nieuwe situatie kunnen wennen. Het veiligheidstuig vinden sommige honden niet prettig, en daarom kunnen ze beter binnenshuis eerst even wennen aan het tuigje. Het tuigje omdoen vinden sommige honden eng, maar ook dit moeten ze leren. Dit kun je doen met een lekkere beloning en dit hebben ze al snel genoeg in de gaten. Het gebeurt namelijk nog te vaak dat een hondje ontsnapt, met al gevolgen van dien. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

Zodra jullie thuiskomen is het belangrijk dat de hond op jullie naam komt te staan, stel dat de hond ontsnapt is kan een dierenambulance of de dierenarts zien waar de hond thuis hoort.

Waar kun je je hond laten registreren?

Er zijn verschillende Databanken, op www.chipjedier.nl staan er een aantal beschreven.

https://www.chipjedier.nl/verplicht-voor-honden/welke-databanken/

Voor verdere vragen kun je altijd op ons terugvallen, en wij proberen iedereen hierin bij te staan.