Voorlichting aanschaf hond

Voordat u aan een hond begint zult u goed na moeten denken over veel dingen.

Tijd

Als eerste moet u kijken wat u denkt de hond te kunnen bieden. Een hond is een roedeldier en dus niet graag alleen door zijn natuur. Dus bedenk goed hoeveel tijd u heeft voor een hond en laat een hond niet meer dan 4 a 5 uur alleen op een dag. Mocht u toch meer werken bedenk dan een oplossing voor de hond. U kunt hierbij denken aan een vriend, buurman of een uitlaatservice. Regel dit goed voordat u een hond aanschaft zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Houd vooral, vlak na de aanschaf van een hond, er rekening mee dat de hond eerst getraind zal moeten worden op het alleen laten. Vooral omdat de hond in een nieuwe omgeving is komen wonen en hij dus moet wennen. Investeer dus vooral in het begin veel tijd in de hond en begin vanaf dag 1 met het opbouwen met het alleen laten, evenals een stukje opvoeding. (hieronder verstaan we de huisregels en nog geen commando’s etc., een hond zal als eerste moeten wennen en verkennen)

Gezinssituatie

Kijk goed welke hond het beste bij uw gezinssituatie past. Bent u op zoek naar een speelse en sportieve hond waarmee uw gezin veel onderneemt of zoekt u juist een gezellig gezelschapshondje dat lekker bij u op schoot mag zitten en niet al teveel beweging nodig heeft. Let dus goed op en geef dus goed aan wat u verwacht van een hond en kies een hond hierop uit. Dat voorkomt problemen of teleurstellingen in de toekomst.

Geld

Misschien raar om dit te noemen maar een huisdier kost nu eenmaal geld. Niet alleen voor de eerste aanschaf aan benodigdheden maar ook de onverwachte kosten zoals een dierenarts, pension, hondenschool, calculeer dit zo goed mogelijk in of sluit een dierzorgverzekering af. U kunt natuurlijk ook zelf een spaarrekening openen om maandelijks iets aan de kant te zetten voor de onverwachte kosten. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje.

Ervaring

Wat is u ervaring met honden in het algemeen. Heeft u vaker honden gehad of word dit u eerste hond ? Kijk dus goed naar het type hond en wat de hond nodig heeft. Bij geen ervaring zou ik dus niet snel aanraden om een eigenwijs ras/kruising te nemen of een ras/kruising dat neigt naar dominantie, maar eerder een makkelijker ras/kruising dat graag wat voor zijn baas wil doen.

Dit zijn dus allemaal dingen waar je goed over na moet denken voordat je een hond aanschaft. Wij wensen u uiteraard veel zoekplezier naar de aanschaf van een hond en wie weet tot ziens.