Adoptie procedure

Bij interesse voor 1 van onze honden, kunt u onderstaand aanmeldingsformulier invullen en daarna nemen wij telefonisch contact met u op om het een en ander toe te lichten. Mocht dit gesprek voor beide partijen goed verlopen dan plannen we een afspraak in voor een huisbezoek.

Een huisbezoek houd in, dat er een vrijwilligster bij u thuis komt, om te kijken of u gezinssituatie geschikt is voor de specifieke hond. Uiteraard ook zodat u eventuele vragen kunt stellen over de hond en de verdere procedure.

Word dit huisbezoek goedgekeurd dan volgt er een afspraak voor kennismaking met de hond en het opvanggezin waar de hond verblijft.

Verloopt dit allemaal goed en is ons gevoel en dat van het opvanggezin goed dan kan er over worden gegaan tot de adoptie. Hierbij word er een adoptiecontract ondertekend waarin verschillende afspraken staan.

Tevens leveren we ook na de adoptie de nodige nazorg en zullen we adoptant en hond zo goed mogelijk begeleiden zodat het voor iedereen goed zal verlopen.

Onze buitenlandse honden worden uitsluitend met veiligheidstuig herplaatst, dit om ontsnappingen te voorkomen. Ook krijgt u de nodige informatie waar u op moet letten bij thuiskomst.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op
Team Lonely Dog's