Steun voor de minima

Waar we niet te koop mee lopen is dat we de ‘minima’ in en rond Almelo ook helpen.

Niet alleen door de voedselbank te steunen met giften en donaties die we tussen hun en ons verdelen maar ook door dierenartsrekeningen te betalen voor mensen die het niet kunnen.

Regelmatig komen we dieren tegen die hulp nodig hebben. Soms kunnen de baasjes hun niet helpen doordat ze gewoonweg het geld niet hebben voor een dierenarts.

Zo ook het verhaal van Bibi. Bibi is een kleine chihuahua van 4 jaar. Bibi was weggelopen en gevonden door iemand die een vrijwilligster van ons kende. Bibi zat onder de vlooien en was erg mager. Toen de eigenaar Bibi op kwam halen werd er uiteraard gevraagd naar de omstandigheden van Bibi. Het baasje schaamde zich maar zei geen geld te hebben voor de dierenarts. Wij hoorden dit verhaal door onze vrijwilligster en uiteraard hebben we meteen bij een dierenarts goed voer en vlooien en ontworming gehaald. Regelmatig hebben we nog contact met de eigenaar om hem en Bibi te ondersteunen, ook op sociaal vlak.

Diergeneeskundig Centrum de Weemelanden in Vriezenveen en wij helpen deze dieren. Diergeneeskundig Centrum de Weemelanden door fikse korting te geven en wij door de rest van de rekening te betalen.

Het geld verkrijgen we door donaties en verkoop van goederen op braderieën en markten. U begrijpt dat dit de laatste jaren door “corona” niet meer mogelijk was en wij nu echt afhankelijk zijn van donaties.

De vraag naar hulp voor de dieren en de bijkomende rekeningen, word echter steeds groter. Wij willen dan ook graag blijven helpen maar het word voor ons steeds lastiger, gezien onze dieren in opvang, ook de nodige kosten met zich mee brengen.

Uw hulp is zo belangrijk voor ons.

Ook zijn we nog steeds op zoek naar een pand in Almelo waar we honden in een huiskamersfeer, tijdelijk onderdak, kunnen bieden. Kunt u helpen door donaties of weet u een geschikt pand met vergunning 2 dan vernemen we dat graag.

Onze dank en die van de dieren is groot.

fb-share-icon