Fotoshoot met Shylah

Voor een paar weken terug had ik een leuke fotoshoot met Shylah haar baasje verteld hieronder hoe het nu met haar gaat.
Shylah, wat een mooie aanwinst in mijn leven. Ik kan de dag dat ik je in mijn armen kreeg nog herinneren alsof het gisteren was.
Ondanks dat ik wat angst bespeurde bij je, gaf je me ook gelijk het gevoel me te vertrouwen. Na gevonden te worden in een verlaten huis, met je broertjes en zusjes vertoeven in een shelter, om met z’n allen in een bus naar een onbekend land te rijden en je niet wist dat dit je de laatste stop in een onrustig avontuur zou zijn. Hierdoor wist ik dat het niet heel gemakkelijk zou worden maar die snuffel en lik in m’n gezicht zeiden me dat we het leuk zouden gaan hebben met elkaar. En wat een goed voorgevoel was dat!
Je was de eerste twee weken overal bang voor. Auto’s, fietsers, honden, mensen, alles wat je zag vond je eng. Maar we hebben het samen overwonnen. Waar nodig steunde ik je en deden we het op jouw tempo, maar uiteindelijk heb je het zelf gedaan en ben je ondertussen het meest vrolijke en blije hondje dat ik ooit gezien heb. En die uitwerking heb je ook op vele andere. Mensen in onze directe omgeving willen een keer op je passen als het nodig is en iedereen op straat moet je even een aai geven voor ze verder kunnen met hun dag.
Je hebt zelfs je hartsvriendin al gevonden, een bruine labrador genaamd Mikki, waardoor zelfs ook ik een nieuwe vriendin heb gevonden. Alleen als je haar naam al hoort kun je niet wachten om met haar te spelen. Maar ook alleen vermaak jij je prima. Het bos vind je fantastisch, zwemmen vindt je soms nog spannend maar wel leuk en samen met mij naar de hondencursus is iets wat je graag doet. Dat niet alleen, je doet het ook nog eens super goed! Je bent leergierig en bent graag op onderzoek uit. Heerlijk om je zo te zien rondhuppelen!
Ook zijn er, zelfs na een half jaar, nog best dingen die je echt heel spannend vindt. Alleen thuis zijn blijft eng en ondanks dat we altijd met de auto naar leuke plekken gaan is het niet je favoriete plek. Je begint al te kwijlen voor we instappen maar ook hier wordt je steeds beter in, want het kwijlen en overgeven wordt al minder. En ook blaffen, piepen en janken als je even alleen thuis moet zijn gaat je beter af.
Ik weet zeker dat we ook dit straks allemaal kunnen overwinnen samen en het mooie van dit alles? We hebben hier nog alle tijd voor met z’n tweeën. En weet je wat, anders neem ik het voor lief, want na de eerste minuten samen kon ik je al niet meer uit mijn leven denken.
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *