Phill (2 jaar)

Over phil

 • Geslacht: Mannetje
 • Leeftijd: 2 jaar
 • Ras: mix
 • Steriel: Ja
 • Kan bij Katten: Ja
 • Kan bij Honden: Ja
 • Kan mee in de auto: Ja
 • Kan Met kinderen: Ja
 • Zindelijk: Ja
 • Groote: Middel
 • Gewicht: 10 kilo

Door lieve kennissen van ons werd ik op de hoogte gebracht over Phill in Bosnië. Deze kennissen hadden al 2 honden daar vandaan en wilden heel graag deze hond helpen. Helaas konden ze hem niet in huis nemen, gezien ze al meerdere honden in huis hebben en het teveel zou worden voor Phill.

Uiteraard hebben we meteen gekeken of we hem konden helpen en hoe we dat gingen doen. Daarop hebben we dus meteen contact gezocht met zijn rescuer Edina.


Lieve Phil bleek zwervend gevonden te zijn op straat in Bosnië. Met een open ontstoken vleeswond op zijn voorpoot en demodex (schurftmijt). Hij leefde zijn hele leven al op straat totdat Edina (rescuer in Bosnië) werd gebeld of ze hem kon helpen. Zoals u kunt zien op de foto was deze infectie niet meer te redden waardoor de poot afgezet moest worden.


Edina (zijn opvanger in Bosnië) heeft hem in huis genomen en gezorgd dat hij geopereerd en onderzocht werd. Ze geeft hem de beste zorgen die hij nodig heeft want hij was ook aardig vermagerd. Phill zal eerst volledig moeten genezen en herstellen van zijn demodex en amputatie en we verwachten dat hij over 2 maand klaar is om te reizen.


Phill is een zachtaardig en vriendelijk hondje dat het goed zou doen in een rustig gezin. Het is echt een vrolijke snuiter die gelukkig het leven nog mooi tegemoet kan zien. Echter vind hij ander honden nog een beetje eng. We denken dat hij veel aangevallen is geweest omdat hij natuurlijk door zijn poot wat zwakker was. Met een rustige en sociale hond in huis gaat het vast goed komen maar een gezin met meerdere honden raden we hierom dan ook af.


Phill is inmiddels ook gecastreerd, geënt en gechipt.Heeft u belang bij Phill of wilt u meer informatie, vul dan ons aanmeldingsformulier in https://www.lonelydogs.nl/adoptie/adoptie-procedure/

fb-share-icon